Bilet alma deneyimini, öncesini ve sonrasını yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu Mobilet, yenilenen tasarımı ve altyapısıyla Kasım’da da birbirinden keyifli etkinliklere davet ediyor. Tiyatrodan fitness’a, sinemadan fuara, tango ritmlerinden klasik müzik dinletilerine, gazino keyfine kadar pek çok deneyim sunan platform, “Mobilet’te Yerin Hazır” mottosuyla yeni deneyimlere çağırıyor.

“Şahları Da Vururlar”, 42 Yıl Sonra Yeniden Sahnede!
Ferhan Şensoy’un 1980 yılında yazıp sahneye koyduğu müzikli güldürü Şahları Da Vururlar, 42 yıl sonra yeniden seyirciyle buluşuyor. Bir tarafta geçim sıkıntısı içinde bunalan halk, isyanın yavaştan yükselen sesleri… Diğer tarafta halktan kopuk yönetim, iktidar çekişmeleri… Dönemin dünya basınını fazlaca meşgul eden saray hayatını, şah yönetimi ile halk arasında günbegün açılan uçurumu mizahi bir dille, günümüze göndermelerle anlatır Şahları Da Vururlar. Büyük usta Ferhan Şensoy’un günümüze de göndermeler yaptığı “Şahları Da Vururlar”, 17-18 ve 24-25 Kasım tarihlerinde SES Tiyatrosu’nda sahnelenecek.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/bucket-event/ortaoyuncular-14310

Dada Salon’da Arabesk, Pop, Caz, Alaturka
Okan Bayülgen’in İstanbul’a kazandırdığı sıra dışı gösteri mekanı Dada Salon Kabarett, Kasım ayında da birbirinden değerli isimleri ağırlıyor. 2 Kasım akşamı klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’yi konuk edecek Dada Salon’da, 5 Kasım’da Göksel ile Gazino Gecesi olacak. Şimdiye kadar sayısız önemli sanatçının albümlerinde ve konserlerinde enstrümanları ile yer alan Fatih Ahıskalı, Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün’ün hayata geçirdiği Rubato, 9 Kasım’da seyircilerle buluşacak. Altay, Soner Olgun, Ayta Sözeri gibi sevilen isimleri de Kasım ayı boyunca sahnesine davet eden Dada Salon Kabarett, 18 Kasım’da Yeni Türkü, 19 Kasım’da Emre Altuğ ve 25 Kasım’da Mirkelam’ı konuk edecek. Dada Salon Kabarett etkinliklerinin biletlerine Mobilet’ten ulaşılabiliyor.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/bucket-event/dada-salon-kabarett-14602

Mobiletle Basketbol Maçlarında da Yerin Hazır
Kasım ayı boyunca Anadolu Efes Spor Kulübü, Darüşşafaka Basketbol Kulübü ve Büyükçekmece Basketbol’un kendi sahalarında oynayacakları maç ve kombine biletlerine Mobilet’ten ulaşılabiliyor. 2022-23 sezonuna hazırlanan takımlar, taraftarlarını rekabet, heyecan ve eğlenceye davet ediyor.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/search/spor-1283

Kadıköy’de Etkinlik Rotası
İstanbul’un en dinamik kültür sanat rotalarından Kadıköy, birbirinden farklı ve sıra dışı deneyimlerin de buluşma noktası olmaya devam ediyor. Farklı salonları ve etkinlik noktalarıyla Kadıköy’ün etkinlik haritasında yer edinen Moda Sahnesi, Kasım ayına Mahkumlar oyunuyla başlıyor. Avrupa’nın pek çok tiyatro sahnesinde alkışlanan, çok tartışılan, çok konuşulan, çok ödül alan oyunlarının genç yazarı Caren Jeß’in Türkçeye çevrilen ilk eseri Mahkumlar, 1 Kasım’da Moda Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. Her gün birbirinden farklı deneyimlere ev sahipliği yapan Moda Sahnesi, 10 Kasım’da Dengin Ceyhan’ın piyano konserinde Handel, Mozart, Chopin, Rachmaninoff, Tchaikovsky, Rodrigo, Fazıl Say, Metallica, Rammstein ve Pentagram’dan eserleri dinleyicilerle buluşturacak.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/bucket-event/moda-sahnesi-7478

Türkiye’de ve Fransa’da sinematek çalışmaları içinde görev almış Jak Şalom öncülüğünde, Kadıköy Belediyesi’nin çabaları ile kurulan Sinematek/Sinema Evi, 2 Kasım’da, Jean Renoir’ın 1932 tarihli filmi Sulardan Kurtarılan Boudu’ya ev sahipliği yapıyor. Renoir’ın sinema dünyasında adını duyurmasını sağlayan filmde, Parisli kitapçı Édouard Lestingois bir gün nehir kıyısındaki evinin penceresinden, bir evsizin kendini Seine Nehri’ne atarak intihar etmeye çalıştığını görür ve onu boğulmaktan kurtararak eve getirir. Madem Boudu’nun hayatını kurtarmıştır, öyleyse saçı sakalı birbirine karışmış bu tuhaf adamdan artık o sorumludur. Gelgelelim hane halkının burjuva değerlerini tanımayan Boudu evin düzenini altüst edecektir.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/event/sulardan-kurtarilan-boudu-14125-87ff

TiyatroPOL’ün sıra dışı oyunu “Çok Uzak Çok Yakın” bir halk otobüsünün içinde ve bir kısmı seyir halindeyken gerçekleşiyor. 5 Kasım’da bu ayki ilk gösterimi yapılacak oyun bu şehirde her gün yolda, sokakta, otobüste karşılaşan insanların, birbirine dokunan ya da çarpışan hayatlarını, yakınlıklarını ve mesafelerini sorguluyor. Arex Mobil Sahne’ye Sahil Kadıköy Otobüs Durağı’ndan ya da Kadıköy Altıyol Otobüs Durağı’ndan binen seyirciler, oyunun ana sponsoru Arex Sigorta tarafından oyun boyunca sigortalanıyor.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/bucket-event/cok-uzak-cok-yakin-9504

En güçlü grup antrenman platformu 7.15’in SOKAKTA dersleri devam ediyor. Katılımcıların outdoor fonksiyonel grup antrenmanlarıyla kuvvetini ve kondisyonunu geliştirdiği etkinlikte, hiç bir ekipmana ihtiyaç duyulmuyor. 5 Kasım’da Suadiye VOI’den başlayacak olan 1 saatlik antrenman, Suadiye halı sahada yapılacak.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/event/715-sokakta-14657-4401

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, Kasım’da çocukları davet ediyor. 19 Kasım’da saat 13.00 ve 15.00’te Charlie’nin Çikolata Fabrikasında oyununda buluşacak minikler, 20 Kasım’da ise yine saat 13.00 ve 15.00’te pedagog onaylı, müzikli ve danslı çocuk oyunu İnatçı Keçiler’de bir kez daha tiyatro keyfini yaşayacak.
Bilet linkleri: https://www.mobilet.com/event/charlienin-cikolata-fabrikasinda-14009-69e5
https://www.mobilet.com/event/inatci-keciler-14090-c02f

2 Kasım’da Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nin tarih dolu binasında, Ludus Ensemble üyeleri Banu Selin Aşan (keman) ve Göknil Özkök Sezener (viyola), keman ve viyola için yazılmış eserleri her konser farklı çağlardan oluşacak şekilde dinleyiciye sunuyor. Kadıköy’de klasik müzik konserleri 14 Kasım akşamı bir kez daha Süreyya Operası Sahnesi’nde devam ediyor. Gerek yönettiği konserlerdeki program seçimleri, gerekse bu programların resitallerindeki izdüşümleri ile dinleyiciye daima ilginç ve az bilinen eserlerden örnekler veren Hakan Şensoy, müzikâl algısı en az kendisi kadar iştahlı olan seçkin piyanistlerinden Kandemir Basmacıoğlu ile birlikte sahnede olacak.

Caddebostan Kültür Merkezi ise, bambaşka coğrafyaların müzik tarzlarına ev sahipliği yapacak. Türkiye’de caz müzik sanatçısı olarak akla ilk gelen isimlerden olan Fatih Erkoç, 16 Kasım’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde dinleyicilerle buluşacak. 27 Kasım sabahı ise Piyanist Ayşe Nil Ülgener’in 2011 yılında kurduğu TangoNEVA CKM’de, seyirciyi tarihi ve hikâyeleriyle, Tango’nun zirve yaptığı 1930’lardan günümüze kadar süregelen bir müzikal yolculuğa çıkaracak.
Bilet linkleri: https://www.mobilet.com/event/banu-selin-asan-ve-goknil-ozkok-sezener-duo-14813-d4b7
https://www.mobilet.com/event/hakan-sensoy-kandemir-basmacioglu-14586-378f
https://www.mobilet.com/event/fatih-erkoc-14545-517b
https://www.mobilet.com/event/ckm-klasik-bati-muzigi-konserleri-tangoneva-dunyanin-tum-tangolari-14747-a967

Bir sosyal yaşam alanı olan DasDas, Ataşehir’de etkinliklerin nabzını tutmaya devam ediyor. Kasım ayında da hem kendi yapımlarını sergileyen hem de konuk prodüksiyonları ağırlayan DasDas, aynı zamanda X Media Art Museum’da Sezen Aksu Dijital Sanat Sergi Deneyimi’ne katılımcıları davet ediyor. Fuga Mobilya ana sponsorluğunda, X Media Art Museum’un yüksek teknolojisi ile birlikte grçekleşen serginin kreatif direktörlüğü Fuat Genç’in, küratörlüğünü Esra Özkan üstleniyor. “Artırılmış Gerçeklik” sergisiyle geçmişten günümüze bir bağ kurulabilen sergide katılımcılar Aksu’nun röportajlarıyla ve konserleriyle bir yolculuğa çıkıyor. Sergi ile bağlantılı NFT eserlere ve müze mağazasında hediyelik ürünlere yer veriliyor.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/bucket-event/sezen-aksu-dijital-sergi-deneyimi-13120

Profesyonel ve amatör dansçıların birlikte dans ettiği “Benimle Dans Eder Misin?”, 3 Kasım’da DasDas’ta. Etkinlik süresince dans edilen ve DasDas içerisinde dolaşılan “Benimle Dans Eder Misin?”de her turda farklı danslar yer alıyor, katılımcılar bazen tanıdık, nostaljik bir melodide rahatlıyor, bazen de zamana karşı bir yarışa giriyor. Semaver Kumpanya’nın sahneye koyduğu ve 5 sezondur kapalı gişe sahnelenen Moliere’in ünlü eseri “Cimri” oyunu 8 Kasım’da DasDas’a konuk oluyor. Yönetmen koltuğundaki Tansu Biçer’in yorumu ve Serkan Keskin’in çok konuşulan “Harpagon” performansıyla dikkat çeken oyun, seyircileri birçok insanın ve ailelerin iç ve dış yapısına bakmaya, garip rastlantılara tanık olmaya davet ediyor. Yedi kadının özgürlükleri için yan yana durduğu, el ele verdiği, hayatları pahasına mücadele ettiği ama şarkılarını söylemekten asla vazgeçmediği “Dünya Yerinden Oynar”, özgür ruhlara müzikli bir oyun. 26 Kasım’da DasDas’ta sergilenecek oyun, yedi kadının şarkıları İstanbul semalarında dolaşırken seyircileri de bu tanıdık melodileri birlikte mırıldanmaya davet ediyor.
Bilet linkleri: https://www.mobilet.com/bucket-event/dasdas-4395

Şehrin Diğer Yakasında da “Mobilet’te Yerin Hazır”
Mobilet’in etkinlik takvimi İstanbul’un her noktasına yayılıyor. Beyoğlu’ndan Maslak’a, Mecidiyeköy’den Beylikdüzü’ne kültür sanat etkinlikleri için Mobilet’te herkesin yeri hazır.

Geçen Ekim ayında büyük ses getiren Stanley Kubrick Sergisi, Kasım ayı boyunca İstanbul Sinema Müzesi’nde katılımcılarla buluşmaya devam ediyor. Ziyaretçilerin Kubrick’in sıra dışı dünyasına yakından tanıklık etmesini sağlayan sergide, Kubrick’in çoğu yayınlanmamış belge, obje, senaryo, kamera, lens ve orijinal kostümleriyle sanatçının sinema kariyerinin derinliklerine iniliyor.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/bucket-event/stanley-kubrick-sergisi-13928

Atlas 1948 ise, ödüllü tiyatro gösterimlerini ağırlıyor. Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit’in gözünden anlatan, Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit, 4 Kasım’da Atlas 1948 sahnesinde seyirciyle buluşuyor. Latife Tekin ilk romanı Sevgili Arsız Ölüm’ün uyarlaması olan oyun, Direklerarası Tiyatro Ödülleri, Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) Ödülleri ve Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri gibi pek çok prestijli ödülün de sahibi oldu. İlk gösterimini 25. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan, İKSV Gülriz Sururi-Engin Cezzar Teşvik Ödülü desteğiyle üretilen Istırap Korosu ise 17 Kasım’da Atlas 1948’de seyircisiyle buluşuyor.
Bilet linkleri: https://www.mobilet.com/event/sevgili-arsiz-olum-dirmit-14505-4e90
https://www.mobilet.com/event/istirap-korosu-14508-6281

24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde Ahmet Sami Özbudak’a her sene ilk kez o yıl sergilenmiş olan en başarılı yerli oyunun yazarına verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü getiren Gomidas, 4 Kasım’da Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde olacak. 40 kişilik topluluğuyla Lusavoriç Korosu’nun eşlik ettiği oyun, Osmanlı döneminde Kütahya’da dünyaya gelmiş, yolu Eçmiyadzin, İstanbul, Berlin ve Paris’e düşmüş; Ermeni, Anadolu ve dünya kültürüne derin izler bırakmış, müzikolog, besteci ve koro şefi bir rahip olan Gomidas Vartabed’in hayatının son 18 yılını sessizliğe gömülerek geçirdiği akıl hastanesinde, yakın arkadaşının ona miras bıraktığı hayalî koyunun peşinden seslenerek, seyirciyi kendi hayat hikâyesinde sıra dışı bir yolculuğa çıkarıyor.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/event/gomidas-turkce-14382-39d9

Yapımını BKM’nin üstlendiği, Yılmaz Erdoğan’ın kalemiyle Demet Akbağ’ın performansını buluşturan “Aydınlıkevler” 7 Kasım’da Maximum UNIQ Hall’da olacak. Maximum UNIQ Hall 9 Kasım’da ise Tennessee Willams’ın ünlü eseri “Sırça”, İbrahim Çelik yönetmenliğindeki gösterimini ağırlayacak. Güçlü lirikleri ve çekici beat’leri ile tam devir bir hip hop ikilisi olan Mode XL 23 Kasım’da ilk kez Maximum UNIQ Box’ta sahne alacak.
Bilet linkleri: https://www.mobilet.com/event/aydinlikevler-14347-d53b
https://www.mobilet.com/event/sirca-14351-ac59
https://www.mobilet.com/event/hep-yeni-kal-sunar-mode-xl-12960-eeb9

Tiyatro klasiklerinin adresi olan Trump Sahne’de 14 Kasım’da Victor Hugo’nun ölümsüz eseri; Notre Dame’in Kamburu Müzikali, izleyicisiyle buluşuyor. 22 Kasım’da ise Anton Çehov’un tanınmış eserlerinden Vişne Bahçesi, Bora Severcan’ın yönetmenliğinde, dev bir kadroyla Trump Sahne’de olacak.
Bilet linkleri: https://www.mobilet.com/event/notre-damein-kamburu-14790-0cd1
https://www.mobilet.com/event/visne-bahcesi-14581-8801

Avrupa’nın en iyi akustiğine, Türkiye’nin en gelişmiş altyapısına sahip canlı konser ve etkinlik mekânı Volkswagen Arena, 11 Kasım’da piyanonun başında devleşen, söylediği şarkılar ve farklı yorumuyla son dönemin adından başarıyla söz ettiren ismi Karsu’yu ağırlıyor. Alman liveact Monolink, analog ses etütlerini ve dinleyenlerini çıkardığı duygusal yolculukları paylaşmak için 26 Kasım’da Volkswagen Arena sahnesinde olacak.
Bilet linkleri: https://www.mobilet.com/event/karsu-13919-9794
https://www.mobilet.com/event/monolink-14381-d6e5

Üçüncü IAAF İstanbul Sanat ve Antika Fuarı, Lütfi Kırdar Sergi Sarayı’nda 17 – 20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. IAAF İSTANBUL Sanat dünyasının öncü isimlerinin seçilmiş eserlerini, Antika objeleri, özel Mücevher özel bölümünü, tasarım ürünlerini bir çatı altında topluyor. Antika ve Sanat Eser koleksiyonerlerini buluşturan tek organizasyon olan IAAF İSTANBUL Lütfi Kırdar Sergi Sarayı’nda katılımcıları bekliyor.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/event/iaaf-istanbul-sanat-ve-antika-fuari-14770-8b26

Kınay Entertainment, ShaSha Khan,DJ Grounchoo ve DJ Spery’i tek bir etkinlikte buluşturuyor. 17 Kasım’da IF Performance Hall Beşiktaş’ta dünyadan farklı müzik türlerini bir araya getiriyor.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/event/balkan-party-dj-spery-13756-288b

1939’da Haydarpaşa basamaklarında başlayan; işsizlik, açlık ve savaş gibi hem ülke hem dünya sorunlarını tartışarak yarınlara umutla bakan hikaye: Memleketimden İnsan Manzaraları. Nazım Hikmet’in bu geniş hacimli ustalık eseri Rutkay Aziz’in rejisiyle 29 Kasım’da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyircisiyle buluşuyor.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/event/memleketimden-insan-manzaralari-14659-c3f8

Tayvan’dan nefesli sanatçısı HSIAU-FENG LIN, Çin lütleri ustası, kontrtenor CHENG-YING CHUANG ve İstanbul’dan çellist Duygu Demir, sizleri İpek Yolu’nun İzinde ile müzikal bir seyahate davet ediyor. Üçlü; Tayvan, Çin, Türkiye, Balkanlar ve Avrupa geleneksel müziklerinden derledikleri örnekleri, kültürel olarak sentezleyecek ve 26 Kasım’da San Pacifico Latin Katolik Kilisesi’nde İstanbul’da daha önce hiç çalınmamış özgün bir konser verecek.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/event/ipek-yolunun-izinde-14380-0d65

Genç yaşta dramatik bir şekilde hayata gözlerini yuman Amy Winehouse’un son 3 gününü anlatan Bana Amy De – Amy Winehouse Müzikali, Kasım ayının son gününde, 30 Kasım’da Kats Sahne’de olacak. Yeni Tiyatro Ödüllerinde yılın en iyi erkek müzikal oyuncusu ödülü alan oyunda, Winehouse’un yakın çevresinin duyarsızlığı, onu ölüme götüren olaylar serisi çağdaş dans ve canlı jazz rock müzik eşliğinde özgün bir yorumla sunuluyor.
Bilet linki: https://www.mobilet.com/event/bana-amy-de-amy-winehouse-muzikali-14534-5ec7

Yorum Gönder

[instagram-feed]

Aslıhan Gündüz ©. Tüm Hakları Saklıdır.                                                                                                                                                                                           

"Bu sitede yer alan tüm içerik ve görsel materyallerin izinsiz kullanılması ve kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre yasaktır!"