Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş Nişantaşı’ndaki kliniğinde düzenlediği yeni yıl buluşmasında 2024’de estetik uygulamaların doğala doğru evrileceğini ve bu yıl hastalarına “estetikte doğal dokunuşlar” mesajını vereceğini söyledi. Merdiven altı estetik uygulamaları ve kişilerin abartılı estetik talepleri nedeniyle güzellik ve estetik kavramının geçtiğimiz yıllarda “tek tip görünümü” de beraberinde getirdi. Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş bu anlayışın artık 2024’te değişeceğini hatta değişmesi gerektiğini, abartılı estetik uygulamalarının önünü kesmek gerektiğini söyleyerek kişinin bedenine ve yüzüne uygun estetik uygulamaların öne çıkacağını belirtti.

Medya mensupları ile Nişantaşı’ndaki kliniğinde 2024’e merhaba demek için buluşan Savaş “ Tatsız olaylarla dolu 2023’ü geride bıraktığımız 2024’ün bu ilk günlerinde güzel günleri umutla kucaklamak ve bu yıla güzellikler katmak istiyorum. Umarım 2024 hepimize çok iyi gelir ve tüm hayallerimizin gerçek olacağı, başarılı, sağlıklı, kazançlı, dünyayı barış ve pozitif enerjiyle dolduracak bir yıl olur.” diyerek sözlerine başladı.

Medikal estetik alanında dünyadaki ilk 3 ülkeden biri olabilir
Savaş, 30 yıllık bir hekim olarak hekimlik mesleğinde önceliğin “hasta güvenliği” olduğunu söyleyerek hastaya zarar verme riski olan müdahalelerden kaçınılması gerektiğini bu nedenle de hem kendisinin hem de başkanlığını yürüttüğü Medikal Estetik Tıp Derneği’nin 2024’deki öncelikli hedeflerinin merdiven altı estetikle mücadele olduğunu söyledi. Sağlık otoriteleriyle de bu alanda işbirliği içinde ilerleyeceklerini belirtti. Merdiven altı estetik mücadelesinde ülkece başarılı olunması halinde medikal estetik alanında dünyadaki ilk 3 ülkeden biri olabileceğimizin de altını çizdi.

Abartılı estetik uygulamalarının önünü kesmek zorundayız
Dr. Yasemin Savaş, merdiven altı ile beraber daha da yaygınlaşan abartılı estetik uygulamalarının önünü kesmek zorunda olduklarının nedenini de şöyle açıkladı: “Abartılı işlemler kişileri doğallıktan uzaklaştırıyor ve bu durum bir süre sonra da bir halk sağlığı problemi haline gelecek. Bunu hastalarımıza doğru anlatmalıyız. Bu nedenle biz hekimler estetikte doğal olunabileceğini fark ettirmeliyiz. Dünyada da trend bu yönde. Elinde bir fotoğrafla “bana bu dudaktan yapın diyen” hasta sayımız da azalmalı, azalıyor da. Estetikte doğal dokunuş algısını oturtmamız gerekiyor.”

Estetikte doğal dokunuş nasıl sağlanır
Estetikte doğal dokunuş derken önce cildin kalitesini artırmaktan bahsediyoruz diyen Savaş, “Bazen dolgu, botox, ip askı gibi yapılandırıcı tedavilere de ihtiyaç duyulabiliyor. Yapılandırıcı tedavileri de kişinin ihtiyacı olduğu ölçüde kararında uyguladığınızda aslında kaliteli bir cildi en doğal haliyle tedavi etmiş, şekillendirmiş oluyorsunuz. Bizim doğal dediğimiz, ciltte doku kalitesini, nemi, parlaklığı, sıkılığı artıran, geniş gözenekleri daraltıp böylece sarkmayı engelleyen tedavilerdir. Bunlar zaten kişinin ihtiyaç duyduğu, onu bambaşka biri yapmayacak medikal estetik uygulamalarıdır. Son dönemde popülerliği artan lazer, ısı, radyofrekans, ultrason dalgaları teknolojilerini de doğallığı destekleyecek uygulamalar arasında sayabiliriz. Örneğin BBL tedavisi de ciltteki kolajeni uyararak cilt gençleştirilmesine destek olan çoklu bir cilt tedavisidir. Ciltte parlaklık sağlarken doku sıkılaşmasıyla da cildi daha sağlıklı bir hale getirir” dedi.

Her yüz farklı bir tuvaldir
Her yüzün farklı tedavilere ihtiyacı vardır, yüzü doğru okumak gerekir diyen Dr. Yasemin Savaş, her yüzün farklı bir tuval olduğunu söyledi. Savaş, “Hekim bu tuvali yüzün şekline, kişinin yaşam tarzına ve beklentilerine göre renklendirmelidir. O zaman hem güzel, hem kıymetli hem de kişiye özel ve benzersiz olur. Medikal estetik alanı kişiye özel tedavi planı gerektirir. “ dedi.

 

Yorum Gönder

[instagram-feed]

Aslıhan Gündüz ©. Tüm Hakları Saklıdır.                                                                                                                                                                                           

"Bu sitede yer alan tüm içerik ve görsel materyallerin izinsiz kullanılması ve kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre yasaktır!"