“Büyük bir mucizeye tanıklık ediyorsunuz.”

Özgün hayatınıza kaç yaşınızda dahil oldu bilemeyiz ama o sekiz yaşında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çocuk Korosu ile müzikle dolu yaşamının hamurunu karmaya başlamış bir isim. On bir yaşında Ankara Devlet Konservatuarı’nda okumaya başlayan başarılı isim bir de yurt dışında müzik eğitimi almış. 2015’de dilimizden düşürmediğimiz ve hala mırıldanmaktan keyif aldığımız “Elveda” şarkısı ile tanıştık onunla. Yumuşak ezgilerini tanıyıp sevdiğimiz Özgün ile güneşli bir İstanbul gününde sohbet ettik. Baba olması ile birlikte hayatında nelerin değiştiğini, oğlunun Down Sendromu olduğunu öğrendiğinde süreci nasıl hızlı atlattıklarını, Down Türkiye Derneği ile birlikte neler yaptıklarını ve yeni projelerini konuştuk… Unutmadan, çekimlerimiz sırasında papyonu ile Bambam kıyafetinin hakkını veren Ediz’e gülücükleri için teşekkür ediyoruz.

Özgün Diyor ki:
O andan sonra hayatımın her süreci değişti.
Olayın neden ben kısmına değil de iyi ki ben tarafına takılın.
Eve koşa koşa gelmekmiş baba olmak.
Çocukla birlikte anlıyorsunuz ki öncesindeki evlilik değil evcilikmiş.
Hepsini yapıyorsunuz. “Asla” demeyin.

Ediz’li hayata ne zaman “Merhaba” dediniz?

Beş yıllık evliyiz ve evliliğimizin ikinci yılında Ediz hayatımıza girdi.

Peki planlı bir giriş mi oldu?
Bir gün eşimle evde oturuyoruz, birden yanıma gelip “Ben galiba hamileyim” dediğinde, “Bu işin galibası mı olur ya hamilesindir ya da değilsindir.”  dedim.

Planlanmış bir beklentinin tepkisi miydi bu?
Hem evet hem hayır, çünkü biz hazırız dediğimizde oğlumuzun çoktan yola çıktığını öğrendik.

Doktordan da onay alınca bir an korktunuz mu? “Eyvah baba oluyorum!” dediniz mi?
Hayır, çünkü eşimde ben de bir bebek sahibi olmayı istiyorduk. Otuz beş yaşındaydım ve artık zaten vakti gelmişti diye düşünüyorduk. Sanırım bu sebeple de ne bir tedirginlik ne de bir korku oluştu içimde. Aksine çok heyecanlandım. O andan sonra hayatımın her süreci değişti ve farklı farklı heyecanlar yaşadım.

Değişen hormonlar sayesinde duygu durumlarının inişleri çıkışları anneyi bir hayli etkilerken bunun babalara yansıması nasıl oluyor?
Bu konuda çok şanslıydım, Nida gerçekten sorunsuz ve sakin bir hamilelik dönemi geçirdi. Sadece ilk zamanlarda mide bulantısı sorunu yaşadı. Hormonlar kullanılıyor sanki. Bizim hanım da hep rahat olduğu için bu süreci kullanayım durumu olmadı anlayacağınız.

*Röportaj Anne Bebek Dergisi Ağustos 2017 sayısı için yapılmıştır. Tamamını oradan okuyabilirsiniz.

Fotoğraf: Şahver Koçulu

Kapak kıyafeti: Ella Tasarım by Seda Çıtak

 

Yorum Gönder

[instagram-feed]

Aslıhan Gündüz ©. Tüm Hakları Saklıdır.                                                                                                                                                                                           

"Bu sitede yer alan tüm içerik ve görsel materyallerin izinsiz kullanılması ve kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre yasaktır!"