Kanatlı kum saati logosuyla bilinen marka, LONGINES PILOT MAJETEK ile havacılık için tasarlanmış ama havacıların da ötesinde geniş kitleler tarafından beğenilmiş saatine geri dönüyor. Bu yeni saat, 21. yüzyılın estetik ve teknik kodlarını göz ardı etmeden tarihi yaşanmışlıkları ve modern dokunuşları bir araya getiriyor. Yastık şeklindeki çelik kasa üzerine yerleştirilmiş çift yönlü yivli bezel, saatin orijinal karakterini ortaya koyarken bu parçaya ilham veren 1935 modelini de çağrıştırıyor.

190 yılı aşkın bir geçmişi olan Longines’in eşsiz mirasını ziyaret etmesi şaşırtıcı değil. Markanın pilotlara ve kâşiflere özel geliştirdiği ikonik cihaz ve saatleri, üstün teknik özellikleriyle bu prestijli geçmişin kanıtlarını sergiliyor. Kanatlı kum saati logosu taşıyan marka bazen geçmişine geri dönerek, kaliteli mekanik saat meraklılarına, DNA’sı markanın tarihi modellerinin karakteristik estetiğine dayanan saatler sunuyor. Saatlerinin tartışmasız dakikliği ve güvenilirliğiyle tanınan Longines, güçlü geçmişini zamanı ölçmek için çağdaş uzmanlığıyla birleştiriyor. Longines Pilot Majetek’in tasarımı da bunun mükemmel bir örneği.

Saatin ilk versiyonundaki kavisli yastık şeklindeki kasası, 1 Nisan 1935’te İsviçre’nin Bern kentindeki Uluslararası Sınai Mülkiyet Ofisi’nde tescil edilen benzersiz tasarımının altını çiziyor. Bu saat havacılar için tasarlanmış olsa da; güvenilir, sağlam, hassas ve kolay okunabilir bir parça arayan geniş bir kitlenin de ilgisini çekmişti.

Yeni Longines Pilot Majetek’in teknik ve ergonomik özellikleri tamamen değiştirildi. Yeniden düzenlenen oranları, orijinal hafif kavisli yastık şekli ve daha yuvarlak boynuzları, günümüzün trendlerine uyum sağlıyor.

Yorum Gönder

[instagram-feed]

Aslıhan Gündüz ©. Tüm Hakları Saklıdır.                                                                                                                                                                                           

"Bu sitede yer alan tüm içerik ve görsel materyallerin izinsiz kullanılması ve kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre yasaktır!"