Fikir ve düşünceleriyle farklı yollarda yürüyen insanların yer aldığı bir toplumu sevgi ve hoşgörü bağıyla birbirine bağlamaya çalışan Arda Erel’in deneme türündeki yeni kitabı “Konuşamadığımız Ne Varsa”, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini aldı.

Verimli kalemi, çarpıcı aforizmaları ve samimi diliyle genç yaşta kendi özgün dilini oluşturarak çok satan yazarlar arasında kendine yer bulmayı başaran Arda Erel’in yeni kitabı Konuşamadığımız Ne Varsa çıktı. İnkılâp Kitabevi etiketiyle okuyucuyla buluşan ve Erel’in dört yıl aradan sonra çıkardığı ilk deneme kitabı olan Konuşamadığımız Ne Varsa, siyasi, ekonomik ya da kültürel nedenlerle birbirinden giderek uzaklaşan bir toplum içinde yarım kalan hayallerin, keşfedilemeyen benliklerin, kavuşulamayan aşkların girdabında mutsuzluğa sürüklenenleri anlatıyor.

Alışıldık tarzından ödün vermeden hayatın her rengini kabul etmeyi, kendi renklerinin yanı sıra başkalarının renklerine de saygı göstermeye davet eden Konuşamadığımız Ne Varsa, Arda Erel’in okuruyla kurduğu samimi bir köprüyle de içten bir anlatı sunuyor. Farklı nedenlerle birbirinin görüşüne saygı göstermeyen bir topluma yeni kitabıyla çağrı yapan Erel, herkesin bir arada yaşamak zorunda olduğu anlayışını kelimelerin etkileyici anlatı gücüyle sunuyor. Deneme türündeki yeni kitabıyla mesafeli durulan konuların sadece ideolojileri, fikirleri, yaşantıları içermediğini ve bunun sonucu olarak insanlardan da uzak durma olgusunun ortaya çıktığını gösteren Arda Erel, kitabının her satırında bu katı anlayışı kırmaya çalışıyor.

“Kimlikler ötekileştirilmeden, huzurla ve birlikle yaşamak mümkündür”
“Aşk Hangi Dilde Konuşur?”, “Toplum ve Siyah Beyaz Kelimeler”, “Sözcükler Yan Yana Gelince” ve “Zamanın İçinden Yazılar” bölümleri ile toplumu var eden dille ve hem ayrıştırmayı hem de birleştirmeyi başarabilen kelimelerle zamanın kaydını tutan Arda Erel, sevginin tanımının ardındaki anlamına da yoğun bir şekilde eğiliyor. Konuşamadığımız Ne Varsa ile “Herkesin herkesi kendisine benzetmeye çalışarak sadece benzerleriyle yakın bağ kurduğu bir toplumda, farklı olanlar tehdit olarak algılanabilir. Ama tanışıklığın çok olduğu bir toplumda, kimlikler ötekileştirilmeden, huzurla ve birlikle yaşamak mümkündür. O hâlde bugün, tam da şimdi, sorular sormaya, konuşmadıklarımızı konuşmaya başlamalıyız…” diyen Erel, duvarları yıkarak aynı gökyüzünün altında buluşmaya davet ediyor.

Yazar: Arda Erel
Sayfa: 232
Yayınevi: İnkılâp Kitabevi

Yorum Gönder

[instagram-feed]

Aslıhan Gündüz ©. Tüm Hakları Saklıdır.                                                                                                                                                                                           

"Bu sitede yer alan tüm içerik ve görsel materyallerin izinsiz kullanılması ve kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre yasaktır!"