Moritoys oyunlarını otizmli çocukların da oynayabileceği hale getiren ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan bu projede amaç tüm çocukların eğlenirken öğrenebileceği, kapsayıcı bir oyun ortamı oluşturmak. Tohum Otizm Vakfı ve yenilikçi oyun üreticisi Moritoys, otizmli çocukların gelişimine katkıda bulunacak önemli bir projeye imza attı. Proje kapsamında halihazırda Moritoys portföyünde bulunan oyunlara ‘Bu oyunu otizmli bir çocukla nasıl oynarsınız?’ şeklinde yönergeler eklendi.

Tohum Otizm Vakfı Eğitim AR-GE Direktörü Dr. Nursinem Şirin projedeki yaklaşımlarından bahsederken ‘Oyunun otizmli çocukların beceri gelişiminde önemli bir yeri var; fakat oyuncaklarla anlamlı oyunlar kurmak ve sürdürmek otizmli bireyler için zorlayıcı olabiliyor. Bu projede geliştirmiş olduğumuz yönergeler çocukların oyun gelişimdeki sınırlı yanlarına odaklanarak onlara rehberlik edecek. Ayrıca çocukların bireysel farklılıklarına da hizmet edebilmek adına yönergeler farklı gelişim seviyelerini kapsayacak şekilde geliştirildi.’ dedi.
Moritoys kurucusu Aslı Sepil ‘Oyunlarımızı farklı ihtiyaç gruplarına ulaştırmak ilk günden beri Moritoys’un misyonları arasında yer alıyor. Bu iş birliği sayesinde farklı gelişim gösteren çocukların da büyüme yolculuklarına eşlik edecek olacağımız için çok heyecanlıyız. Bizi heyecanlandıran bir diğer nokta ise bu proje ile tüm çocukları kategorize etmeden, gelişim durumu gözetmeksizin aynı içeriklerde birleştirmek. Tüm çocukları aynı içerikte birleştirmeyi otizmli bireylerin farklı gruplarla sosyal etkileşimlerini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak görüyoruz.’ dedi.

Proje, otizmli çocuklarla tipik gelişim gösteren çocukları aynı oyun içerisinde bir araya getiren ilk Türkçe içerik ilk olma özelliğini taşıyor. Tohum Otizm Vakfı ve Moritoys, bu projenin diğer marka ve kurumlara ilham vererek, otizmli çocukların oynayabileceği oyunların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda önemli bir adım olduğuna inanıyor. Bu işbirliği, çocukların oyun yoluyla gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra, toplumsal farkındalık ve kapsayıcılığın artırılmasına yönelik bir çaba olarak da öne çıkıyor.

Yorum Gönder

[instagram-feed]

Aslıhan Gündüz ©. Tüm Hakları Saklıdır.                                                                                                                                                                                           

"Bu sitede yer alan tüm içerik ve görsel materyallerin izinsiz kullanılması ve kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre yasaktır!"