Profesyonelliğin içinde amatör ruhlu bir oyun izlemeye ne dersiniz? Repliklerin unutulduğunu anlamak için pür dikkat olmanızı gerektirmeyecek bir oyun izlemeye ne dersiniz? Dekorunun oyun sırasında darma duman olduğu bir oyunu izlemeye ne dersiniz? Girdiğiniz oyunun adının aslında başka bir oyun adı ile sizi karşılamasından dolayı “Yanlış salona mı girdim?” diye kendinizden şüphe etmeye ne dersiniz?
Şimdi yukarıdaki dört maddeden 3’üne evet dediyseniz eğer bu oyunu izlemek için sizde olgun şartlar mevcut demektir diyerek dün akşam izlediğim “Yoldan Çıkan Oyun” ile ilgili notlarımı aktarmaya başlıyorum.
Oyun içinde bir oyun “Yoldan Çıkan Oyun”! Ah farkındayım tekerleme gibi yazdım ama aslında oyunda tam bu tatta. Hani hızlı hızlı uzun bir tekerlemeyi söylerken daha doğrusu söyleyemezken hem siz hem de karşınızdaki bi keyiflenir, bi gülme krizine girer ya heh işte bu oyunda o şekilde başlayıp devam ediyor.
Aslında oyunun konusu gizemli bir cinayet hikayesi, aslına bakarsanız oyun içindeki oyunun oyuncuları da fena değil ama dekor bir türlü oyunlarını oynamaları için onlara izin vermiyor. Yani tüm suçlu dekor. Yoksa oyun muhteşem bir şekilde akıp gidiyordu. Eee dekor bozulursa kurgu değişir, kurgu değişirse replikler unutulur, replikler unutulursa da işler çığrından çıkar ve tam da bu noktada komedi başlar. Gizemli cinayet hikayelerini ve polisiye romanlarını bu kadar komik bir halde izlememişsinizdir eminim.
Tüm oyuncular ciddi bir performans sergilemişler alkışlıyorum ama “Defne Koldaş”a bi alkış fazladan diyorum. Nedenini de izleyince siz bulun diyerek iyi seyirler diliyorum.
Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Talimhane Tiyatrosu işbirliği ile sahnelenen oyunun oyuncuları: Bartu Küçükçağlayan, Defne Koldaş, Güliz Gençoğlu, Gökçen Gökçebağ, Kemal Kayaoğlu, Kubilay Çamlıdağ, Öner Erkan, Sarp Apak. Lerzan Pamir’in yönettiği, en iyi komedi ödülünü alan oyun Nisan 2016’ya kadar her p.tsi Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Drama Sahnesi’nde.