Anadolu Sigorta’nın sağlıklı yaşamı desteklemek ve koşu kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez düzenleyeceği “Bir Adım Daha Koşusu”nda heyecan giderek artıyor. 20 Eylül Pazar günü İstanbul Haliç’te gerçekleştirilecek organizasyon, 5 ve 10 kilometrelik parkurlarda her seviyeden koşucuyu tarihi Haliç kıyılarında bir araya getirecek. Türkiye’nin ilk ulusal sigorta şirketi Anadolu Sigorta, sağlıklı yaşamı destekleyen çalışmalarına bir yenisini ekliyor. Bu yıl ilki düzenlenen ve İstanbul Maratonu için kriter koşusu niteliğindeki ‘Anadolu Sigorta Bir Adım Daha Koşusu’, 20 Eylül Pazar günü Balat İskelesi önünde başlayacak. 5 ve 10 kilometrelik parkurlarda gerçekleştirilecek organizasyon, sporu yaşamın doğal bir parçası haline getirmeyi hedefleyen her yaştan katılımcıyı aynı heyecan etrafında buluşturacak.
Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Aydın Bozdemir “Şirketimiz, koşuyu yalnızca bir spor dalı olarak değil; insanların kendileriyle kurdukları en güçlü bağlardan biri olarak görüyor. Çünkü koşmak; her yaştan insanın, herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan, kendi temposunda başlayabileceği ve sürdürebileceği en erişilebilir sağlık yolculuklarından biri. Bu anlayış doğrultusunda Türkiye’de bugüne kadar birçok koşu etkinliğinin sponsorluğunu üstlendik, üstlenmeye de devam ediyoruz. Bir Adım Daha ise her şeyiyle Anadolu Sigorta’nın düzenlediği bir koşu. Bu sene ilkini gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bir Adım Daha Koşusu, birlikte spor yapan, deneyimlerini paylaşan ve birbirinden güç alan kalıcı bir koşu topluluğunun oluşmasına katkı sunmayı amaçlıyor. ‘Kaybetmek Yok’ sloganıyla sürdürülebilir bir gelecek inşa etme hedefiyle çalışırken, yürüttüğümüz toplumsal etkisi yüksek kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle de topluma katkı sunmayı önceliklendiriyoruz.” dedi.
Tüm katılımcılara hatıra madalyası verilecek
Tarihi Haliç kıyısında gerçekleştirilecek organizasyonda 5 kilometrelik parkur, Balat Vapur İskelesi önünden başlayarak Ayvansaray Caddesi üzerinden Unkapanı Atatürk Köprüsü ile Refik Saydam Caddesi kesişimindeki dönüş noktasına ulaştıktan sonra yeniden Balat Vapur İskelesi önünde tamamlanacak. 10 kilometre kategorisinde yarışacak sporcular ise aynı parkuru iki kez koşacak. Saat 09:00’da başlayacak yarışlar, 16 yaş ve üzerindeki katılımcılara açık olacak. Organizasyonda genel klasmanın yanı sıra farklı yaş kategorilerinde kadın ve erkek sporcular için ayrı klasmanlar da yer alacak. Yarışı tamamlayan tüm katılımcılara hatıra madalyası verilecek organizasyonda zaman ölçüm hizmeti, konserler, deneyim atölyeleri, su istasyonları ve yarış sonrası ikramlar da sunulacak.
Kayıt kontenjanlarının dolmasıyla kit dağıtım organizasyonu başladı.
17 Eylül’de Sportive Suadiye, 18-19 Eylül’de ise Sportive Kanyon G Katı mağazalarından kit alımı gerçekleştirilecektir.

